3 tips til salg af energibesparende vinduer

Der er mange gode salgsargumenter, når du skal give tilbud på vinduesopgaver til dine kunder. Men husker du de vigtigste? Vi giver dig 3 gode råd, der styrker dit salgsarbejde.

Én af de helt store syndere, når man ser på energitabet, er boligens vinduer og døre. Derfor er det også et af de områder, hvor det virkelig kan betale sig at renovere. Men for mange boligejere er det et uoverskueligt projekt at skifte vinduer og døre. Med disse redskaber kan du gøre det nemmere for kunden at træffe beslutningen om at udskifte vinduerne.

1. Tydeliggør besparelsen på varmeregningen

Op imod 30% af varmen forsvinder ud af dårligt isolerende døre og vinduer, og derfor kan en investering i nye vinduer og døre hurtigt tjene sig hjem, hvis gamle termoruder erstattes med de nye energieffektive vinduer.

For mange kunder kan det dog være svært at forstå, hvor meget de kan spare ved at skifte vinduer.

På denne energiberegner kan du beregne et overslag på, hvor meget kunden kan spare ved at skifte til energivinduer. Her gør du det mere konkret og overskueligt for din kunde at træffe beslutningen om at skifte døre og vinduer.

2. Muligt tilskud til energirenovering fra energiselskaber

Dine kunder kan søge om energitilskud under Energispareordningen til energiforbedringer af deres bolig hos deres energiselskab. Energiselskaberne er forpligtede på at reducere CO2, og det gør de ved at belønne private og virksomheder, der laver energiforbedrende tiltag. 

Mange energirenoverende tiltag kan få økonomisk tilskud. Det kan fx være ved udskiftning af gamle vinduer til mere energibesparende elementer. Jo større energibesparelse renoveringen medfører, jo større er tilskuddet til kunden.

Husk, at dine kunder skal søge om tilskuddet, før du påbegynder energirenoveringen. Ordningen løber indtil videre frem til slutningen af 2020. Alle energiselskaber i Danmark hører under ordningen, men der kan være forskelle i, hvor meget hvert enkelt energiselskab giver i tilskud.   

3. Husk håndværkerfradraget

Energitilskuddet er langt fra det eneste sted, hvor dine kunder kan få hjælp til regningen. Med håndværkerfradraget kan de få fradrag for  energiforbedrende opgaver, som fx udskiftning af vinduer, hvor arbejdslønnen til håndværkere trækkes fra i skat. De kan trække 12.500 kr. pr. person i hustanden pr. år fra (tal for 2020).

Hos STARK over hele landet kan du få hjælp til at klæde dig på med salgsargumenter til dine kunder. Vi står altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning. 

 

Juni 2020