Bygningspuljen åbner i marts: Tag dialogen med dine kunder

Når du skal lave boligforbedringer til gavn for klimaet, så husk at minde boligejerne om, at de kan søge tilskud via Bygningspuljen. Inden udgangen af marts åbner Energistyrelsen for en ny runde ansøgninger - og denne gang frigives 675 mio. kroner. 

Som håndværker kan du hjælpe boligejerne på vej. Både i forhold til at oplyse om muligheden for at søge om tilskud og til at tænke energirigtigt, når de skal renovere.

Husk dine kunder på energimærket

Vil man søge om tilskud, er der god grund til at forberede sig, så man er klar, når der åbnes. Pengene fordeles nemlig efter først til mølle-princippet. I efteråret blev de dengang 245 mio. kroner i Bygningspuljen tildelt på bare 14 dage. 

En af de ting, boligejeren kan gøre nu, er at få styr på, om boligens energimærke er gyldigt og opdateret. For at få tilskud skal huset have et gyldigt energimærke, der er fra efter 1. oktober 2012. Energimærket giver samtidig forslag til, hvor man med fordel kan sætte ind for at energioptimere boligen. Et gyldigt energimærke er dog ikke nødvendigt for konvertering af varmepumper. Tjek boligens energimærke her.

Hvad kan du få energitilskud til?

Dine kunder kan få tilskud til en lang række energiforbedringer. Det kan eksempelvis være:

  • Optimering af husets skal, også kaldet klimaskærmen
  • Udvendig isolering af ydervæg 
  • Efterisolering af tag og loft
  • Udskiftning af facadevinduer og ovenlysvinduer
  • Konvertering til luft-til-væske-varmepumpe

Man kan søge tilskud til renoveringer i boliger med helårsstatus. På sparenergi.dk kan du se hele listen med projekter, der kan søges tilskud til. Dine kunder kan på denne side også få et overslag på tilskud til deres renoveringsprojekt.

De finder ligeledes en guide til, hvordan de søger energitilskuddet. Det er vigtigt, at du orienterer dine kunder om, at de skal søge om tilskud, inden de laver en aftale med en håndværker.

Bygningspuljen løber frem til 2026, og den skal bidrage til regeringens ambitioner om at sætte skub i den grønne omstilling. Læs mere om reglerne for tilskud på sparenergi.dk 

Spørg i STARK

Skal du i gang med boligforbedringer, der sparer energi hos dine kunder, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning i STARK. Vi har et bredt udvalg af materialer inden for blandt andet klimaskærme, isolering, tag og vinduer. 

 

Februar 2021