Find hjemmets energislugere

Går du og overvejer at energioptimere - eller har du energioptimeret din bolig, er der en række ting, du med fordel også kan give et tjek.  

Meget varme forsvinder, hvis isoleringen halter og taget eller vinduerne er utætte. Men det kan også betale sig at kigge på de mindre utætheder, når man vil begrænse varmetabet. Lav en gennemgang af din bolig for at se på eventuelle utætheder, der kan give en ekstra høj varmeregning. 

Er lofttrappen godt isoleret?

En ny lofttrappe kan være med til at energiforbedre boligen. En uisoleret lofttrappe kan skabe kuldebroer, betyde varmetab og øge risikoen for fugt og skimmelsvamp.  
 

Er vinduets tætningslister tætte?

Trækker det fra vinduet, er det oplagt at kigge på tætningslisterne. Utætheder i tætningslisterne kan betyde både varmetab og træk. 
 

Er varmerørene godt isolerede?

Der kan være en del varmepenge at spare ved at optimere isoleringen med rørskåle på boligens uisolerede eller dårligt isolerede rør.   
 

Husk også at spare på vand og strøm

Når vi taler energioptimering, er det samtidig en god ide at kigge på løsninger, der hjælper med at spare på vand og strøm: 

Spar på vandet:

Få et berøringsfrit armatur, så man undgår at lade vandet løbe unødigt. 

Se berøringsfrit Grohe-armatur

Eller en vandsparer, der skrues direkte på vandhanen og mindsker vandforbruget.

Se Geyser-luftblander

Tjek toilettet og skift fx pakninger og ventiler, hvis det er nødvendigt. Et løbende toilet kan blive dyrt over længere tid.

Se et udvalg af tilbehør til toiletter her

Spar på strømmen

Har boligen ikke allerede skiftet til LED-pærer, er der også penge at spare her. 

Se fx Philips LED Classic-pære

Spørg i STARK

I STARK finder du et godt udvalg af blandt andet tætningslister, lofttrapper og rørskåle. Kig forbi STARK og hør mere om, hvilke produkter der kan hjælpe med at spare på energien.

 

Oktober 2023