Gode argumenter når du skal snakke energirenovering med boligejeren

Du har et godt potentiale for at styrke forretningen via energiforbedringer med fokus på at løfte energimærket. Men har du styr på dine salgsargumenter, når du skal sælge energirenoveringsopgaver ind til kunderne? 

Ifølge en undersøgelse fra Energistyrelsen har hver femte danske husejer energirenoveret sin bolig inden for det seneste år. Desuden har hver tredje husejer overvejet at energirenovere.  

Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du får dialogen om energirenovering godt i gang med boligejeren. 

1. Stort potentiale for lavere varmeregning 
Særligt boliger med dårlige energimærker kan det betale sig at renovere. Ifølge Energistyrelsen varierer besparelsespotentialet, men afhængigt af hustype og lokale varmepriser kan boligejeren spare mange tusinde kroner om året i opvarmningsudgifter, hvis huset har energimærke G. Find energimærket her.

2. Salgsprisen vokser i takt med energimærket
Går boligejeren i salgstanker, kan du nævne, at en analyse fra Dansk Byggeri viser, at der i gennemsnit kan hentes 50.000 kr. på salgsprisen, for hvert trin energimærket hæves. Så kan det fx muligvis betale sig for boligejeren at få foretaget en vinduesudskiftning eller efterisolering af loftet, før boligen udbydes til salg.

3. Sundere indeklima og større komfort
Når man energiforbedrer sin bolig ved fx efterisolering eller udskiftning af vinduer og døre, før man mindre træk og kulde. Samtidig forbedrer god isolering og ventilation indeklimaet, så man kan afhjælpe gener som hovedpine og træthed og risikoen for udvikling af astma og allergi som følge af dårligt indeklima, samtidig med at risikoen for skimmelsvamp bliver mindre.

4. Mulighed for tilskud 
Boligejeren kan via Bygningspuljen søge tilskud til energirenoveringer af boligen, hvis boligen og ansøgningen lever op til visse krav. Gør boligejeren opmærksom på muligheden og guide ham eller hende til, hvad der kræves for at få energitilskud gennem puljen. Bygningspuljen åbner for en ny runde ansøgninger i 2023. Læs mere her

5. Bedre for klimaet
Energirenoveringer hjælper ikke kun til en lavere varmeregning og et bedre indeklima, men bidrager samtidig til at sænke din boligs Co2-forbrug til gavn for klimaet. 

Læs også Start snakken om energirenovering med et brev.

STARK hjælper dig med energiopgaverne 

Hos STARK står vi altid klar med professionelle råd og vejledning om de mest optimale produkter og materialer til energioptimering af boligen. Kig forbi din lokale STARK - så hjælper vi.