Tre tips til tætte dampspærrer

Utætte dampspærrer kan blive rigtigt dyrt i fugtskader og garantisager. Få 3 tips til at undgå utætte dampspærrer.

For at overholde BR18-kravene til bygningens klimaskærm skal dampspærren være helt tæt. En utæt dampspærre giver risiko for fugtskader, som kan udvikle sig til skimmelsvamp. Desuden øger den energiforbruget til stor gene for husejeren. Du risikerer derfor at hænge på store ekstraudgifter på grund af bortfaldne garantier og krav om udbedring af skaderne.  

STARK giver dig her 3 effektive dampspærretips, så du er sikker på at få et helt tæt byggeri. 

1. Brug systemer og undgå ’blandingsmisbrug’ 
Hold dig til dampspærresystemer, når du tætner klimaskærmen. Mange håndværkere løber ind i problemer, fordi de blander folie, tape og tilbehør fra forskellige producenter. Når du blander forskellige produkter, kan du ikke stole på materialernes egenskaber, for du har ingen sikkerhed for, hvordan de arbejder sammen. Samtidig risikerer du, at producentgarantierne bortfalder, så du selv står med hele regningen, når det går galt. 

Se fx RAWs dampspærre-sortiment her. RAW Dampspærresystem (damspærre, tapes, klæber, manchetter og grunder) er gennemtestet og har været på markedet i mere end 15 år. 

2. Vær opmærksom på detaljerne 
Når du arbejder med dampspærrer, er det vigtigt, at du har fokus på detaljerne. F.eks. skal der underlag på alle gennembrydninger, og tapen skal masseres ind for at få rigtigt fat. Ellers risikerer du, at der opstår utætheder. Derfor har det også stor betydning, at du følger producentens montagevejledning til dit dampspærresystem.  

3. Hold dig løbende opdateret 
Hold dig ajour på dampspærreområdet. Det betaler sig. Der kommer løbende nye systemer til, som giver dig bedre muligheder for at lave god kvalitet endnu mere effektivt. Kravene til dampspærrer ændrer sig også med jævne mellemrum, så du risikerer at bygge efter forældede regler, hvis du ikke følger med. Du kan bl.a. tage AMU-kurser i dampspærrer på landets tekniske skoler, hvis du ønsker at holde sig opdateret.  

STARK hjælper dig 

Hos din lokale STARK finder du et bredt kvalitetsudvalg af professionelle dampspærreløsninger. Vores specialister står også altid klar med professionel rådgivning om dine muligheder. Så kig forbi og hør mere om, hvordan vi sammen får dit byggeri godt i gang.