Forny facaden og spar på varmeregningen

Står du overfor en renovering af facaden, er udvendig efterisolering en mulighed, der er værd at overveje. Med Skalflex Facadeisolering opnår du et komplet facadesystem til effektiv energirenovering, samtidig med at facaden fornyes og moderniseres.

Skalflex Facadeisolering er win-win for dig som boligejer, da boligens varmetab reduceres, samtidig med at huset får en flot og tidløs facade – i én og samme løsning.

Især ved ældre boliger med ringe isolering kan man opnå en mærkbar forbedring af isoleringsevnen og derved en markant besparelse på varmeregningen ved at efterisolere facaden.

Skalflex Facadeisolering er velegnet til komplet facaderenovering, men også til nybyg og til efterisolering af bygningsafsnit, eksempelvis sokkel eller nordvendt gavl.

Fordele ved udvendig isolering

Med Skalflex Facadeisolering beklædes hele facaden med isolering, der pudses med netbærende grundpuds. Derefter pudses facaden med en vejrbestandig slutpuds, så facaden fremstår med en flot og tidløs finish.

Med udvendig isolering pakkes typiske kuldebroer og andre vanskelig tilgængelige steder ind i isolering – for eksempel ved skillevægge og etageadskillelser. 

Arbejdet foregår udendørs, og medfører derfor ikke gener indendørs i form af flytning af radiatorer m.m. Udvendig isolering optager samtidig ikke værdifuldt boligareal.

Stenuldsisolering er et diffusionsåbent (åndbart) materiale, som tillader huset at ånde. Systemet bidrager således til et sundt indeklima. Samtidig har stenuldsisolering en meget stor modstandsevne mod brand.

Skalflex Facadeisolering er et gennemtestet, brandsikkert og godkendt facadesystem.

Anvendelse

Skalflex Facadeisolering er velegnet til helårshuse, etagebyggeri, tilbygninger, fritidshuse m.m. Underlaget skal blot være mineralsk, fast og strukturelt sundt.
Systemet tilbyder en lang række detaljeløsninger, så det er anvendeligt på langt de fleste bygningskonstruktioner.

Sådan gør du

 • Pudsbærende stenuldsisolering fastgøres med klæb og dybler udvendig på facaden.
 • Hjørner og kanter forstærkes med netprofiler
 • Isoleringen pudses med den fleksible Skaltherm Grundpuds, som samtidig ilægges Skalflex Armeringsnet.Til sidst afsluttes facaden med en vejrbestandig tyndpuds som f.eks Skalcem S2000/CF2000 (finkornet, cementbaseret slutpuds i 36 farver, Skalflex Silikonepuds (silikoneharpiks-baseret slutpuds i mange farver, med struktur) eller Skalflex Silikonepuds Protect (selvrensende slutpuds baseret på silikone-harpiks).
   

Til Skalflex Facadeisolering kan anvendes tre forskellige typer slutpuds, som leveres i en farvepalette. Dermed er der mulighed for att vælge en finish på facaden, der passer til både husets arkitektur, omgivelser og personlig smag.

Fordele for dig som husejer:

 • Besparelse på varmeregningen
 • Træk og kuldebroer forsvinder
 • Modernisering af facaden
 • Sundt indeklima
 • Minimale indendørs gener i forbindelse med udførelsen
 • Ingen reducering af boligareal
 • Stor service og support fra Skalflex både til dig og din håndværker – helt gratis

Kig ind i din lokale STARK, hvis du vil vide mere om Skalflex Facadeisolering. Vi bestiller produkterne hjem til dig, og står klar med hjælp og vejledning.