Hvordan fjerner du alger fra dine fliser?

Der er flere måder at slippe af med alger på fliser og udearealer af sten. Brug fugesand, højtryksrenser eller algefjerner, hvis du vil af med alger på dine fliser.

Tre måder du kan fjerne alger på

Slibning:

Spred fugesand på ud på fliserne, og fej jævnligt med en stiv kost de næste par uger - sandet fungerer som slibepapir. Fliserne renses for alger, du får fyldt fugerne op og hæmmet ukrudtet.

Højtryksrens:

De fleste sten og belægninger har en porøs overfalde og kan derfor tage skade af at blive højtryksspulet, hvis man ikke bruger korrekt udstyr.

Producenterne anbefaler, at man altid bruger en terrassevasker sammen med sin højtryksrenser til rengøring af fliserne. Tilbehøret er specialudviklet til denne type rengøring. Her er dyserne designet og monteret med en vinkel, som effektivt og skånsomt rengør fliserne.

Hvis fliserne er meget snavsede, opnår man det bedste resultat ved at starte med at sætte fliserne 'i blød'. Det gør man ved at sprøjte et fliserensprodukt på fliserne.

Vent nogle minutter inden snavset spules af - enzymerne i sæben skal have lidt tid til at opløse snavset. Skummet må dog ikke tørre ind, så læg derfor ikke mere ud, end du kan nå at rengøre.

En skumsprayer medfølger i dag som standard på de fleste højtryksrensere. Efterfølgende anbefales det, at man giver fliserne en gang fliseimprægnering, så man forlænger tiden, inden fliserne igen skal rengøres.

Algefjerner:

Påfør en miljøgodkendt algefjerner. Der findes flere produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke og kan så enten vaskes af eller bliver selv skyllet væk af regnen.

Spørg i din lokale STARK om den bedste algefjerner-løsning til din belægning. Her kan du også få gode råd om de forskellige produkters anvendelse.

Få hjælp til dit terrasseprojekt hos STARK

Hos STARK finder du et stort udvalg inden for alt, du skal bruge, til din terrasse. Har du brug for hjælp til at vælge de rigtige materialer til dit projekt, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning.

Vi kender de professionelle, og kan du ikke klare opgaven selv, peger vi dig gerne i retning af en lokal håndværker.

Besøg os i din lokale STARK, og kom godt i gang med dit projekt.

  

Opdateret marts 2022