Det er fugen, der gør din belægning stærk

Fugesand er ikke blot med til at give en perfekt finish, når din belægning er lagt, men har også stor betydning for den samlede styrke i belægningskonstruktionen. Fugerne udgør cia 1/3 af den samlede styrke i din belægning.

Jævn belægning med færre kørespor

IBF Fugesand er perfekt til terrasser og områder med høj trafik. Det fylder fugerne helt op fra starten, hvilket minimerer ukrudtsvækst. Fugesandets tætte struktur sikrer minimal gennemsivning af regnvand og stærk forbindelse mellem fliser og belægningssten. Dette resulterer i en jævn belægning med færre kørespor.

  • 0-4 mm fugesand anvendes normalt til betonsten og -fliser med fuger op til 5 mm bredde. 
  • 0-8 mm fugesand anvendes typisk til store fliser over 1 x 1 m med fuger bredere end 5 mm.

Gode råd til brug af fugesand

IBF Fugesand skal fejes diagonalt i fugerne i tørvejr, så fugefyldningen bliver mest optimal. Når fugerne er fyldt, fejes belægningen ren, og du kan evt. vibrere med en passende pladevibrator. Vær opmærksom på, hvilken pladevibrator der egner sig til dine belægningssten.

Belægningen efterlades helt renfejet.

Husk at friske din belægning op med nyt fugesand regelmæssigt for at holde fugerne fyldte. Dette vil bevare belægningens bæreevne og forhindre ukrudtsvækst. Efterfyld ikke-fyldte fuger med det samme, og fej regelmæssigt belægningen med fugesand for optimal vedligeholdelse.

Spørg i STARK

Kvaliteten af IBF Fugesand sikres ved løbende kontrol af kornkurve og indhold på laboratorium. Spørg i STARK, hvis du vil høre mere om IBF fugesand og hvilken type, der passer til din belægning. Vi står klar til at hjælpe dig godt i gang med fliseprojektet og har de rette produkter til opgaven.