Årets farve 2022

Er du på udkig efter ny farveinspiration til dit hjem med sarte pasteller? Så kan du passende lade dig inspirere af Dyrups bud på årets farve 2022.

Årets farve 2022 fra Dyrup hedder Olive Sprig PPG1125-4. Olive Sprig er en lækker støvet olivengrøn, der bringer lys og positiv stemning ind i de rum, hvor den bruges.

Den grønne farve Olive Sprig har associationer til det spæde forår, hvor naturen springer ud og spreder en ren og frisk følelse omkring sig. Farven Olive Sprig kan anvendes i alle hjemmets rum, da den giver en behagelige atmosfære. 

Leg med liflige pasteller

Olive Sprig er en afbalanceret farve, der er superflot i samspil med andre sarte pastelfarver. Den kan eksempelvis kombineres en fin lyserød og en kornagtig brunlig nuance. De tre farver giver et let og feminint udtryk i indretningen. Det helt lyse look bliver ekstra elegant når væggene stå matte uden lysreflektioner, hvis du vælger en helt mat vægmaling.  

Mal med flere farver

For at gøre det nemmere for dig at indrette med flere farver, kan du lade dig guide af Dyrup's 60-30-10 princip. Det er et værktøj til at arbejde med flere farver i hjemmet, så du opnår en afstemt farvebalance i rummet.

60-30-10-princippet:

  • Vælg tre farver
  • Brug den ene farve på 60% af rummets store overflader - for eksempel farvede vægge
  • Lad næste farve fylde 30% af rummet - evt. en sofa
  • Og brug den sidste farve på 10% af rummets mindre accessories - fx puder, tæpper, vaser o.l.

Med denne teknik opnår du nemt en smuk balance i boligen, uden du skal være bange for at lege med flere farver i indretningen.

Det er muligt at skrue op og ned for harmoniens intensitet ved at ændre på hvilken farve, du bruger som den største og den mindste farve. Bruger du Olive Sprig som primærfarven – altså 60% - får du et roligt minimalistisk udtryk i hjemmet. Skruer du op for den lyserøde Rose Souffle, får du et lidt mere levende og dristigt udtryk, mens Bulgur Wheat tilfører varme og ro.

Spørg i STARK

Har du brug for hjælp til dit maleprojekt eller bare brug for at godt råd, så kig forbi din lokale STARK. Vi har alt, hvad du skal bruge til projektet, og er klar til at hjælpe dig godt i gang med. 

 

Kilde: Dyrup, november 2021