Årets Farve 2020 er en smuk blå farve

Hvilke farver sætter sit præg på boligtrenden i år? Det har vi spurgt DYRUP om og præsenterer her Årets Farve 2020.

I en lang periode har der været fokus på ro og velvære. Men vi ønsker ikke længere blot ro og velvære for os selv, men også for vores jord, havet og luften som vi omgiver os med – derfor er årets farve 2020 en smuk blå farve, som netop symboliserer alt dette: himlen og havet, både fordi det er elementer der giver os ro, men samtidig er elementer, som vi er bekymrede for, og som vi gerne vil have til at bestå i fremtiden.

Chinese Porcelain

Årets farve 2020 hedder PPG1160-6 Chinese Porcelain, der, selv om den er ret klar i sit udtryk, er tonet på en måde, så den passer perfekt ind i boligindretningen.

Vi har på det seneste set mange blå farver i boligmoden, og det fortsætter langt ind i 2020, hvor vi også vil begynde at bruge de blå farve på nye måder.

Chinese Blue har den fordel, at den kan kombineres med mange andre farver, helt fra de rødbrune terrakottafarver, til lyse pasteller eller stærke pangfarver.

På den måde kan man også bruge Årets Farve 2020 til at skabe mange forskellige udtryk og stilarter i sin bolig.

Brug flere blå toner sammen

En anden ting, vi vil se i 2020 er, at man bruger mange forskellige blå farver sammen, så mens væggen er én blå farve, kan det være, at sofaen er en mørkere blå og gulvtæppet en lyseblå – eller omvendt. Mulighederne er mange.

Og Chinese Porcelain kan tones i alle DYRUPs malingprodukter, og kan derfor bruges til både vægge og møbler.

Hvis det bliver for meget med Årets Farve 2020 på en hel væg, kan du også vælge at male halvdelen af en væg og måske integrere farven i en del af indretningen med fx et møbel, billeder eller puder i den flotte blå farve.

Kig forbi din lokale STARK-forretning og få gode råd om dit næste maleprojekt og en farveprøve på Årets Farve.

Kilde: Dyrup

Juni 2020