Årets Farveharmoni 2021

Hvilke farver sætter sit præg på boligtrenden i 2021? Her kommer Dyrups bud på årets farveharmoni 2021.

Mange ting er sket i verden omkring os i det forgangne år. Nye tider kalder på nye måder at se tingene på, og derfor også måden at tilgå farver, lyder det fra Dyrup. Derfor lancerer de denne gang en hel farveharmoni som trendsættende for 2021 – og ikke blot én enkelt farve.

”Med en farveharmoni hjælper vi kunden på vej i indretningsovervejelserne, vi giver en hjælpende hånd i den til tider svære kunst at sætte farver sammen i hjemmet.”

Farveharmonien består af farverne Transcend, Light Cherry Parade og Misty Aqua.

”Det er tre farver, der, når de bliver sat sammen, giver ro og balance, og afspejler den følelse mange af os prøver at søge ind til i disse turbulente tider. Vores hjem er der vi finder tryghed og ro, så derfor er det oplagt at vores indretning og farvevalg understøtter denne følelse”, forklarer Dyrup.

Sådan kan du bruge de tre farver

Transcend er en smuk lys brun farve, som har en lille smule rødligt skær og derfor tilfører rummet varme. Den er nem at arbejde med, da den ligesom grå farver kan bruges som en neutral i indretningen og passer sammen med de fleste andre farver. Derfor egner den sig både som en basisfarve og en tilbehørsfarve i hjemmet.

Light Cherry Parade er en farve, der er inspireret af terrakotta-farverne, som vi ser rigtig meget i boligmoden netop nu. Den har varme og dybde. Dens udtryk og styrke varierer alt efter, hvilke andre farver den sættes sammen med, og den kan nemt matches med både lyse og mørke farver.

Misty Aqua er en lys pastel, som tilfører liv og lys til de rum, den bliver brugt i. Den er også supersmuk, når den sættes sammen med mørke træsorter, som fx teak og palisander og kan være med til at understrege en retrostil, hvis man ønsker det.

Brug 60-30-10-princippet 

For at gøre det endnu nemmere at indrette med farver, kan du lade dig guide af 60-30-10-princippet. Det er en måde at arbejde med farverne i hjemmet på, så man får den helt rette balance mellem farverne i rummet. 

Vælg tre farver - brug den ene farve på 60% af rummets store overflader og tilbehør, brug 30% af den sekundære farve i rummet og den sidste farve på 10% af rummets mindre accessories mv. Ved at gøre dette, opnår man nemt en balance, uden at man skal være bange for at bruge farver i indretningen.

Farveharmonien 2021 kan selvfølgelig også bruges vha. 60-30-10 princippet. Det er muligt at skrue op og ned for farveharmoniens intensitet ved at ændre på, hvilken farve man bruger mest og mindst i rummet. Bruger man Transcend som hovedfarve, får man et roligt minimalistisk udtryk i hjemmet, men hvis man skruer op for Misty Aqua, får man et lidt mere levende og frisk udtryk.

Kig forbi din lokale STARK-forretning og få gode råd om dit næste maleprojekt og en farveprøve på Årets Farveharmoni 2021.

Kilde: Dyrup 

September 2020