Mal stuen på få dage

Skal stuen friskes op med en ny omgang maling? Det er ikke så svært at male stuen. Selvom projektet kan virke uoverskueligt, så kan det faktisk klares på få dage. Se vores guide her:

Dag 1: Forberedelser

Start med at få forberedelserne på plads. Vask væggene ned med grundrens, så de ikke er fedtede. Ellers bliver det svært at få malingen til at binde. Er der huller i væggene fra f.eks. billeder, så skal de spartles og slibes glatte, når de er tørre.

Du behøver ikke bruge grunder, hvis du kun spartler små områder. Men bliver reparationerne større, får du det bedste resultat, hvis du giver området et lag grunder. Derefter skal du dække ordentligt af. Brug malertape til kanterne, ved fodlister og ved dørkarme, og dæk af med plastik på gulvet.

Dag 2: Så skal der males

Dag nr. 2 er store-male-dag. Nu står stuen klar, rengjort og afdækket, og det er bare om at komme i gang. Start med at male med en tynd pensel rundt ved dørkarme og langs fodlisterne, så det bliver pænt. Brug herefter en malerrulle til at male resten. Sørg for, at der er masser af lys, så du hele tiden kan holde øje med, at du ikke overser noget.

Når du er færdig med første lag, skal det have lov til at tørre i cirka fire timer. Herefter maler du et lag mere, og lader det tørre natten over. Slut af med at fjerne malertape og afdækning.

Dag 3: På plads igen

Du er færdig med at male og skal bare på plads igen. Tjek dog lige væggene grundigt efter for at se, om de er ensartede. Det bør de være efter to lag maling, men ellers maler du igen en tredje gang, og lader det tørre. Herefter skal du have hylder og billeder op på væggene igen.

Så er arbejdet overstået, og du er klar til at nyde din nymalede stue.

TIP! Mål kvadratmeterarealet på dine vægge, før du går ud og køber maling. Det er nemlig sværere at gætte sig til den rigtige mængde maling ud fra et gulvareal. Og det er ærgerligt at købe for lidt eller for meget maling. Vi tager dog gerne uåbnede malerbøtter i standardfarver retur.

Få professionel vejledning i din lokale STARK

Er du i tvivl om, hvilken type maling du bør vælge, så spørg i din lokale STARK - vi står klar til at hjælpe dig.

Du finder altid et bredt udvalg af kvalitetsmaling hos STARK og uddannet personale, der kan give dig professionel vejledning, så du får den bedste løsning.

Og vil du hellere have en professionel til at klare opgaven, peger vi dig gerne i retning af en god maler.

 

Opdateret februar 2024