Endnu mere intelligent ovenlys

VELUX ACTIVE hjælper med at få et sundere indeklima i form af en sensorbaseret styring, der måler på temperatur, fugtighed og CO2 i boligen. Med VELUX ACTIVE er ovenlys blevet endnu mere brugervenligt. 

VELUX ACTIVE kan monteres på nuværende ovenlysvinduer (skråvinduer og fladtagsvinduer) og naturligvis integreres, når du monterer et nyt vindue.

Mere sollys indendørs

Man bruger typisk 90% af sin tid indendøre, så kvaliteten af dit indeklima (temperatur, fugtighed, luftkvalitet, dagslysniveauer) har stor indflydelse på dit helbred og din familie. Når det er for varmt eller for koldt, kan du ret hurtigt mærke det. Men hvad med de ting, du ikke så nemt registrerer?

For meget fugt i hjemmet kan føre til hoste og forkølelse, mens for meget CO2 gør dig træt og utilpas. De fleste mennesker ved, at det er en god ide at lufte ud mindst to gange om dagen. Men mange tænker ikke over, hvor stor en indvirkning sollys har på vores humør og døgnrytme. Hvis vi ikke får nok dagslys i løbet af dagen, kan det påvirke søvnen negativt.

Få et sundere indeklima

VELUX ACTIVE hjælper dig med at få et sundere indeklima ved hjælp af en sensor, der måler på temperatur, fugtighed og CO2 i boligen. Desuden sørger vejrudsigter for, at eksempelvis markisen ruller ned om morgenen, hvis en varm sommerdag venter forude.

Systemet måler parametre som indendørs og udendørs fugtighed, CO2-niveauer og temperatur, og derefter åbner og lukker dine VELUX-vinduer, -persienner og -markiser automatisk for at sikre, at dit indendørsmiljø er optimalt. Den rigtige blanding af frisk, ren luft, balanceret luftfugtighed og en behagelig temperatur - alt på den mest naturlige måde med dine VELUX-ovenlysvinduer. Selvfølgelig lukker de også automatisk, når det regner.

VELUX ACTIVE kan benyttes sammen med eksistererende elektriske ovenlysvinduer (monteret i skrå eller flade tag), og naturligvis også integreres, når du monterer et nyt elektrisk vindue.

Så simpelt, at du selv kan gøre det

Et manuelt ovenlysvindue (type GGL/GGU), der er produceret efter 1985, kan nemt og hurtigt opgraderes til et elektrisk ovenlysvindue. Rent faktisk er det så simpelt, at du kan selv gøre det.

Opgraderingen kræver, at der monteres et VELUX motorbetjeningssæt, som enten er solcelledrevet eller elektrisk. Ved at eftermontere dette i det manuelle vindue, opnår man de samme egenskaber og fordele, som ved et elektrisk ovenlysvindue.

Se en guide til installation af VELUX ACTIVE.

Grænsefladen for disse funktioner er en app til smartphone og tablet. Det giver dig fuld kontrol over indstillinger og parametre til drift af dine vinduer, og selvfølgelig kan du til enhver tid tilsidesætte systemets algoritmer til manuel drift.

Parcelhuset mangler lys fra oven

De fleste boliger i flere plan har allerede ovenlysvinduer. Og spørger man husejerne kan de ikke forestille sig at undvære dem. Billedet er et andet, når det kommer til de mange parcelhuse opført fra 60'erne og op til 80'erne. Her er ovenlysvinduer stadig et særsyn.

VELUX har en forventning om, at det vil ændre sig i de kommende år. Parcelhuset i ét plan skriger nemlig på dagslys. De dybe rum og lave lofter får nemt boligen til at virke mørk og utidssvarende. Den opfattelse kan ovenlysvinduerne ændre.

"Når vi taler med danske parcelhusejere, oplever vi , at de ikke tror, det er muligt at montere ovenlysvinduer i netop deres hus. Eller også har de en forestilling om, at det er en dyr fornøjelse. Vel at mærke uden at de reelt kender prisen. Det skal vi have lavet om på, så flere danskere får mere dagslys og bedre indeklima", siger Susanna Beranova, marketingchef i VELUX Danmark.

"De kunder vi har talt med, som har fået monteret ovenlysvinduer, har også haft disse barrierer. Men de fandt ud af, at langt de fleste huse kan få monteret ovenlysvinduer, og blev overrasket over, hvor hurtigt det kunne laves og at det kunne laves til en rimelig pris." 

I øvrigt har Boligsiden påvist, at det er en særdeles god forretning at sælge et hus med ovenlysvinduer, udover livskvaliteten ved at få meget mere dagslys ind i huset.

Kontakt din lokale STARK-forretning, for at høre mere om ovenlysvinduer og de spændende løsninger fra VELUX.