Rådgiv boligejeren: Sådan sikrer du et sundt indeklima

Vi bruger op til 16 timer i døgnet i vores bolig, og derfor er vores indeklima meget vigtigt. Dårligt indeklima kan medføre utilpashed, træthed og hovedpine, men også være årsag til deciderede sygdomme. Rådgiv dine kunder om bedre indeklima, når du hjælper med at energioptimere boligen. Når boligen optimeres til at holde bedre på varmen, er det nødvendigt at følge op med den rette ventilation, så man undgår problemer med fugt og skimmelsvampe. 

I takt med at vores huse bliver bedre isolerede er udluftning afgørende for et sundt indeklima. Sørg for udluftning 2 til 3 gange dagligt i 5-10 minutter og en konstant relativ luftfugtighed mellem 40 og 60% - så skåner du dig selv og alle træbaserede materialer i din bolig.

Hvad kan forbedre indeklimaet?

  • Glastyper, der hjælper med at holde en konstant temperatur og minimerer kuldenedfald fra vinduer
  • Foldedøre i op til 7 meters bredde gør det muligt at lufte effektivt ud og bringer samtidig naturen og masser af lys ind i rummet
  • Friskluftventiler understøtter udluftning, og giver bedre luftkvalitet
  • Solafskærmning til ovenlysvinduer kan styre lys og varme og kan betjenes manuelt eller med automatik
  • Ventilation til at sikre et passende luftskifte i boligen

Samtidig spiller parametre som lys og lyd også ind på indeklima og komfort. Det er derfor vigtigt at tage med i overvejelserne omkring valget af vinduer. Fx i form af ovenlys eller glastyper, der reducerer lyd.

Spørg i din lokale STARK

Find vinduer og døre her, eller spørg i din lokale STARK, hvis du har brug for hjælp til dit næste dør- eller vinduesprojekt. Vi er fagfolk og ved, hvad du skal bruge, og vi samarbejder med de stærkeste dør- og vinduesleverandører. Derfor kan vi tilbyde en bred palette af kvalitetsløsninger, og vores effektive logistik sikrer hurtig levering.