Vælg svanemærkede døre fra RAW

Som de første i Norden tilbyder RAW svanemærkede døre. Når man vælger svanemærkede døre, vælger man produkter, der opfylder krav til miljøet og til indeklimaet til gavn for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. 

Høje krav til RAWs døre og karme

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke.

 

 

Svanemærket betyder, at:

  • Alle trædele består af sporbart træ fra lovligt skovbrug
  • En høj andel af træet er fra certificeret skovbrug
  • Lim og maling lever op til skrappe kemikaliekrav
  • Pladematerialet i dørene lever op til skrappe formaldehydkrav til gavn for indeklimaet
 
Svanemærket

Til DGNB-certificeret byggeri

Med RAWs svanemærkede døre er det lettere at imødekomme krav til grønnere byggeri. Svanemærkede døre kan f.eks. indgå i svanemærket byggeri, hvor bygherren belønnes for at anvende svanemærkede materialer eller i DGNB-certificeret byggeri – det vil sige i to af Danmarks skrappeste miljøcertificeringer af mere klimavenligt byggeri. 

Svanemærkede RAW-døre kommer naturligvis med den dokumentation for materialernes miljøpåvirkning, der kræves for at indgå i et DGNB-certificeret byggeri, ligesom Svanemærket automatisk sikrer, at dørene også er godkendt til brug i et svanemærket byggeri.

Ud over Svanemærket er dørene fra RAW også FSC©-mærkede. Det sikrer, at alle trædele kommer fra ansvarligt skovbrug, hvor der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Det er nemt at bruge RAW-døre og -karme

De svanemærkede RAW-døre er til indvendig brug og fås som celle- eller massive døre i et væld af varianter. Alle RAW-døre og -karme er mærket op med farvekoder, som tydelig angiver dørtypen. Farvekoderne indikerer også de modulstørrelser, der passer sammen på dør og karm, så det er nemt og hurtigt at finde. 

Udover modulstørrelsen er karmens dybde særligt fremhævet og på brand- og brand/lyd-klassificerede døre er der desuden labels med angivet brandmodstand samt eventuel lydreduktion.

Både premium og celledøre fra RAW er som standard malet i top/bund, hvilket minimerer risikoen for, at døren optager fugt. Læs mere om RAWs omfattende sortiment, der også omfatter glasdøre, tungbeslåede døre, døre med brand- og lydgodkendelser og skydedøre med og uden aflåsning. Se mere i kataloget Indvendige døre & karme

Bestil svanemærkede RAW-døre i STARK

Med RAW er du sikker på kvaliteten. RAW tilbyder udvidet reklamationsret på døre og karme, så du som håndværker har samme reklamationsperiode på 10 år, som private kunder, når du leverer til privat bygherre.

De mest almindelige døre og karme lagerføres i din lokale STARK-forretning, mens hele sortimentet af svanemærkede døre kan leveres fra STARKs centrallager inden for 24-48 timer.

 

Opdateret september 2022