Giv dine kunder ovenlys gennem deres flade tag

De fleste danske boligejere kender til ovenlysvinduer til de skrå tage. Færre ved, at der også findes et udvalg af produkter, der sørger for dagslys og frisk luft gennem de flade tage.

For at få flere ovenlysvinduer – ikke bare i flade tage – er det vigtigt, at du som håndværker, er klædt på til at rådgive kunden om de fordele, som ovenlysvinduer giver i hjemmet.

Dagslys giver mere energi og bedre humør

"Danskerne tilbringer 90% af deres tid indenfor, så det gælder om at få så meget dagslys ind i hjemmet som muligt. Lys er nemlig afgørende for vores velbefindende", forklarer Klaus Martiny, der er overlæge på Psykiatrisk Center København.

Ovenlys er en måde, hvorpå man nemt kan øge mængden af dagslys inden døre. Rent faktisk giver ovenlys mere end dobbelt så meget lys som almindelige facadevinduer. Samtidig er der muligt at bringe dagslyset længere ind i boligen, hvor facadevinduerne ikke rækker.

Køkkenet er ofte et rum, som med fordel kan få monteret ovenlys. Det skyldes, at mange køkkener ofte er vendt mod øst eller nord, så det er typisk det sted i hjemmet, hvor der er mindst lys – til trods for at det er et rum, hvor man opholder sig meget. Med et ovenlysvindue opnår man bedre arbejdslys, og desuden kan varme og stegeos effektivt ledes ud ved at åbne ovenlysvinduet.

Luk frisk luft ind

Det er ikke kun lyset, som har betydning for helbredet. Frisk luft påvirker også vores velbefindende, og når der bliver luftet ud to-tre gange om dagen bliver den dårlige luft skiftet ud og skadelige partikler bliver fjernet.

Erfaring viser, at det kan være svært at huske at lufte ud. Med et elektrisk, fjernbetjent VELUX INTEGRA fladtagsvindue eller ovenlyskuppel behøver din kunde ikke længere selv tage ansvar for at lufte ud.

Med et tilkøb af VELUX ACTIVE indeklimakontrol, som med sine sensorer overvåger boligens luftkvalitet, åbner og lukker ovenlysvinduerne og solafskærmningen automatisk - og sørger derved for et bedre indeklima.

Læs mere om VELUX ACTIVE her.

 

Ovenlys øger boligens værdi

Når kunden vælger en ovenlysløsning i taget, er det mere end bare dagslys og bedre indeklima, som er blandt gevinsterne. En undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk viser, at boligens værdi også øges markant.

Et parcelhus med ovenlys koster i gennemsnit 107.873 kroner mere end et tilsvarende hus uden ovenlys. Det betyder, at kvadratmeterprisen er 629 kr. højere, når et parcelhus med ovenlys skifter ejer.
Vil du læse mere om undersøgelsen, så klik her.

Spørg i din lokale STARK, hvis du vil vide mere om VELUX-ovenlysvinduer. Vi står klar til at hjælpe dig.