Hvordan vælger du dør? – set med eksperternes øjne

Hvad lægger du vægt på, når du vælger ny dør til huset? Skal den være flot, sikker eller nem at montere?

Vi giver dig råd med på vejen set med arkitektens, sikkerhedsekspertens og ikke mindst tømrer- og snedkermesterens øjne.

Arkitektens råd

En dør, der passer perfekt til nybyggede villaer og til ældre muremestervillaer, kunne være en massiv og stilren trædør, der kræver et massivt murværk at spille op imod. Den står flot til aluvinduer, men er alsidig og passer godt til det meste.

Vælger du en mere moderne dør, fungerer den bedst, hvis resten af huset matcher – f.eks. skal vinduerne være i samme materiale og helst samme sort, hvis vi taler om træ.

Sikkerhedsekspertens råd

En god tung dør med 3-punktslås og mulighed for tilkøb af ekstra lås med nøgle til begge sider giver høj sikkerhed. 

Hvis du ikke er sikker på, hvad dit behov er, kan du vælge en dør med opgraderingmuligheder. En dør, der har en RC3-godkendelse, betyder, at den tager mere end 5 minutter at bryde op, hvis tyven bruger skruetrækkere og koben.

Der er mulighed for at opgradere til en RC4-godkendelse, der betyder, at det kræver mere end 10 minutter at bryde den op, hvis tyven bruger økse, hammer, stemmejern og batteridrevet værktøj.

En dør med vinduer kan fås med samme godkendelse som en massiv dør. Med tilkøbsmuligheder kan du få alt, hvad der skal til for at gøre hjemmet trygt.

Det kunne f.eks. være 3-punktslås, sikkerhedspaskvil, fuldlimede ruder, lamineret sikkerhedsglas eller en bagkantsliste, der beskytter mod oversavede hængsler.

Tømrer- og snedkermesterens råd

Døre er egentlig ikke mere eller mindre svære at sætte i – normalt. For der skal altid gøres det samme.

Men for en privatperson med overordnet styr på, hvordan man monterer en dør kunne det være en god idé at vælge en dør, hvor man trods alt kan justere hængslerne lidt, hvis man ikke har ramt helt rigtigt fra starten.

Vælger du en massiv og meget tung dør, anbefales det, at du får en håndværker til at hjælpe med opsætningen. Når der er tale om en tung dør, er det nemlig vigtigt, at den sættes helt rigtigt første gang.

Få hjælp til dine dørprojekter hos STARK

Hos STARK finder du et stort udvalg inden for døre. Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige dør og de bedste materialer, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning.

Vi kender de professionelle, og kan du ikke klare opgaven selv, peger vi dig gerne i retning af en lokal håndværker.

Besøg os i din lokale STARK, og kom godt i gang med dit projekt.

 

Juni 2020