Vælg postnr: {{postalCode}}
{{favoriteStoreName}} {{favoriteStoresNames}} Vælg forretning

STARK er med til at bygge fremtidens digitale infrastruktur

Gennem de seneste år er der skudt et stadigt stigende antal datacentre op flere steder i landet. Amerikanske techgiganter har brug for serverplads til fremtidens digitale datastrømme, og valget er faldet på Danmark, blandt andet på grund af den stabile danske el-infrastruktur.

Et af de datacentre er ved at blive bygget i Gadstrup ved Roskilde, hvor irske John SIsk & Sons er hovedentreprenør på projektet. STARK har leveret materialer til en fagentreprenør under hovedentreprenøren. Indtil videre er der bl.a. leveret ca. 20.000 m2 gipsplader, omkring 20.000 meter stålprofiler og godt 4000 m2 nedhægte loftsystemer til det ca. 12.000 kvm store datacenter.

- Vi fik en forespørgsel på materialer til projektet i efteråret 2022. I januar i år begyndte vi de første leverancer til byggepladsen. Pt. er projektet ca. halvvejs, så vi forventer at levere mere de kommende måneder, fortæller Ulrich Bay, sælger hos STARK Odense.

Brandslukkere på byggepladsen

STARK leverer ikke kun byggematerialer til projektet. Mikkel Kærsgaard, salgschef for STARK Roskilde Øst, fortæller, at forretningen har sørget for alt fra gryder til cykler og møbler til de håndværkere, der arbejder på byggepladsen.

- De internationale håndværkere rejser rundt fra projekt til projekt, hvor de bor nær byggepladsen. Derfor har de brug for alle mulige hverdagsting for at få det hele til at køre. Nogle gange er det nogle sjove ting, de spørger efter, f.eks. båthorn og cykler, fortæller han.

Mens STARK-forretningen i Odense står for at levere selve byggematerialerne, så fungerer STARK-forretningen i Roskilde, der ligger tæt på byggepladsen, som brandslukkere for det, der ellers er behov for.

- Vi står klar til at rykke på det, der er behov for her og nu. Det har stor værdi for kunden, at vi kan reagere hurtigt, siger Mikkel Kærsgaard.

Indviklede krav og procedurer

STARK har leveret materialer til en række store projekter for internationale kunder. Henning Møller Pedersen, storkundedirektør hos STARK, står for at holde overblikket over nye byggerier og aktører, så han kan tippe kollegaerne i de relevante forretninger tæt på byggerierne.

- Hovedentreprenøren på projektet i Gadstrup er blot en af en række firmaer, der rejser rundt og bygger datacentre i hele Europa. Under hovedentreprenøren findes der en lang række underentreprenører, som kan være lokale virksomheder eller internationale virksomheder, der følger med fra opgave til opgave. Det gør opgaven med at levere til internationale byggerier som det her meget kompleks. Selvom jeg har mange års erfaring i branchen, så bliver jeg stadig overrasket over nye aktører, siger han.

Kompleksiteten gør det vigtigt med samarbejde på tværs af afdelinger og forretninger i STARK, så leverancerne af materialer kan leve op til de internationale kunders krav.

- Det er vigtigt for de internationale entreprenører, at vi kan håndtere og har viljen til at levere under de forudsætninger, som de giver os. De internationale aktører har andre procedurer og krav, end vi er vant til fra vores danske kunder, så vi har lært at følge de spilleregler, de har, siger han.

Udover byggeriet af datacentret i Gadstrup, er byggeriet af yderligere to datacentre i gang på Sjælland med samme internationale techgigant som bygherre.

 

August 2023