SUPERWOOD: 'Vi tænker og udvikler cirkulært'

Superwood er født ud af et ønske om at beskytte verdens bedste byggemateriale, træ. Hos Superwood er man overbevist om, at øget anvendelse af træ i byggeriet er en del af løsningen på den globale opvarmning, og de går gerne forrest.

"Træ binder CO2 mens det vokser. I vores højteknologiske imprægneringsproces genanvender vi CO2 fra andre processer til at forlænge træets levetid. Den afsluttende proces frem mod Verdens Bedste Bræt foregår i vores CO2-neutrale produktionslinje. Når brættet ikke længere tjener sit oprindelige formål, kan det genanvendes til nye formål, eller bortskaffes som almindeligt brændbart affald. Så vi både tænker og udvikler cirkulært."

Ole Dalsgård Nielsen, adm. direktør hos Superwood Cradle to Cradle - ideelt behandlet træbeklædning

Hos Superwood tror man på, at træ er verdens bedste og mest miljørigtige byggemateriale, når det bliver behandlet korrekt. Derfor er de meget stolte over at modtage en guldcertificering for deres fremstillingsproces af behandlet træ, og endda platin i den individuelle kategori ”Material Health”, fra det internationalt anerkendte Cradle to Cradle Certified® Products Program.

"Cradle to Cradle certificeringen har givet os mod på meget mere. Derfor har vi allerede fokus på de næste skridt i den fortsatte udvikling for at gøre træ i byggeriet endnu mere ideelt."

  


Hør adm. direktør hos Superwood, Ole Dalsgård Nielsen, fortælle om miljørigtige løsninger hos Superwood:

"Vi tror på, at mere træ i byggeriet kan være en af nøglerne til at løse klimaudfordringerne. Derfor skal vi oppe os og går forrest. Og vi tror på, at der er kunder, der har lyst til at omgive sig med vores flotte og mere miljørigtige løsninger i træ." Energi, vand og opvarmning

Hos Superwood går man op i, hvor energien kommer fra, og hvordan den bliver brugt.

Alle forarbejdningsprocesser er samlet i ét anlæg centralt i Danmark. På den måde bruger Superwood så lidt energi på transport som muligt.

Superwood vil også have et CO2-neutralt varmeforbrug i anlægget. Derfor har de bygget deres eget biobrændselsanlæg. Anlægget fodres med træspåner fra produktionen. Dermed trækker procesvarmen ikke på eksterne kilder. Selv når maleanlægget rengøres, renser og genanvender man vandet.

Det er både smart og mere skånsomt for miljøet.