Levering i dit område
Vælg postnr: {{postalCode}}
Lagerstatus i din forretning
{{favoriteStoreName}} {{favoriteStoresNames}} Vælg forretning

STARK Femern kan fejre to år med succes

Sommeren 2021 slog STARK Shop Femern dørene op. Femern Bælt-forbindelsen er Danmarks største og et af Europas mest omfattende anlægsprojekter nogensinde. Og det historiske byggeri har STARK leveret små og store materialer til gennem de sidste to år.

Sine Ovesen er teamkoordinator og daglig leder af forretningen, der ligger lige på kanten af byggepladsen ved Rødbyhavn. Hun blev ansat i foråret 2021 få måneder inden åbning.

- Det var en superfed udfordring - både nyt, spændende og usikkert på samme tid. Vi skulle starte en ny forretning fra bunden, så det var sjovt, men også hårdt. Jeg har altid arbejdet i faget, men jeg havde ikke arbejdet med projektsalg i så stor skala før, siger hun.

Levering af store mængder her og nu

Mængderne er bare blevet større og større over de seneste to år i takt med, at der er kommet flere og flere områder at levere til på byggepladsen, som samlet har et areal på over 300 hektar.

- Der kommer dagligt mange forespørgsler, og der er behov for store mængder her og nu. I en almindelig STARK-forretning sælger vi måske 100 skæreskiver ad gangen. Her er det 10.000 i stedet. De store mængder kræver også meget håndtering og koordinering, så vi kan levere så hurtigt som muligt, siger Sine Ovesen.

Der er blevet leveret alt fra byggematerialer til forbrugsvarer til byggeriets mange håndværkere. Af byggematerialer er der leveret over 435.000 meter træ, blandt andet støbebrædder, spærtræ og krydsfinér. En anden topsælgende vare er skæreskiver, hvor der er leveret over 100.000 stk. Det hårde arbejde kræver også vand, og der pt. sendt 670.000 stk. 0,5 liter flasker afsted til de tørstige håndværkere.

Fysisk forretning gør en forskel

Selvom der ligger STARK-forretninger på Lolland, som kunne stå for leverancer til byggepladsen, så valgte STARK at bygge en helt ny forretning tæt ved byggepladsen bemandet med 2,5 mand. Og det har gjort en stor forskel.

- Det har en megastor betydning, at vi har en fysisk butik med medarbejdere. Ellers ville vi slet ikke have samme aftrækning. Folk kan godt lide at komme hos os. Vi har en gammel, blå sofa, som de godt kan lide at sidde i med en kop kaffe til en god snak. Vi har også helt klart byggepladsens bedste lokation. Vi er den sidste butik, inden man kommer til pladsen, og den første når man kommer ud, siger Sine Ovesen.

Stolt over STARKs bidrag til Femern

Sine Ovesen kan ikke skjule, at hun er stolt over, hvad forretningen har opnået på to år. I regnskabsåret 2022/2023 omsatte forretningen for lidt over 25 millioner.

- Jeg har gjort mit bedste, og det er heldigvis lykkes. Jeg er stolt af, at vi er kommet hertil med stor hjælp fra resten af organisationen og specielt STARK Maribo. Jeg glæder mig til, at Kronprins Frederik ringer, når vi skal klippe snoren. Det er virkelig et spændende projekt, og der er ingen tvivl om, at jeg er stolt over, at vi har bidraget til det, siger hun.

Femern-forbindelsen i kæmpestore tal:

  • Byggepladsen ved Rødbyhavn er Europas største. Arbejdshavnen og tunnelfabrikken er på 1,5 mio. m2. Byggepladsens samlede areal er over 300 hektar.
  • Femern-tunnelen bliver 18 kilometer lang.
  • Tunnelen består af 79 elementer på hver 217 meter og 10 specialelementer. Et standardelement vejer 73.500 tons.
  • Den samlede anlægsramme er på 55,1 mia. kroner.
  • Femern Bælt-tunnelen forventes at stå færdig i 2029.

Kilde: femern.com

Se en video fra opbygningen af STARK Shop Femern her.

Oktober 2023