4 typiske terrassefejl

Er terrassen dit næste projekt, så vær godt forberedt, før du går i gang. Overvej nøje brug og behov, og vær ikke mindst opmærksom på faldgruberne. Når du undgår typiske terrassefejl, får du mere ud af din terrasse.

Læs, hvordan du bliver klar til at nyde solskinstimerne på din terrasse bedst muligt. 

1. Beliggenhed og størrelse

Det kan være fristende med en stor terrasse i forlængelse af køkken eller stue, men overvej om der er behov for en stor terrasse med plads til mange. Ofte kan det være en optimal løsning med flere mindre terrasser rundt på grunden. Det kan skabe en helt anden stemning.

Det handler om at se på dine behov. Hvornår har du egentlig tid til at sidde og nyde en kop kaffe eller læse i en bog på din terrasse? Er det om morgenen eller aftenen? Og så vælge terrassens beliggenhed ud fra, hvor der er mest læ og sol på det tidspunkt.

2. Ustabilt underlag

Et ustabilt underlag er den fejl, de fleste laver, når de skal bygge en terrasse. Et stabilt underlag får du, hvis du bruger de rigtige materialer og doserer dem rigtigt – og får stampet underlaget godt. Det går ikke at springe over og spare på omkostninger til leje af maskiner eller udgifter til stabilgrus.

En gyngende eller ujævn træ- eller stenterrasse er et irritationsmoment i sig selv. Der er også risiko for, at der opstår store huller omkring skruerne, hvis terrassebrædderne bevæger sig, mens skruen sidder godt fast i den underliggende konstruktion.

3. Farve og vedligeholdelse

Det er blevet moderne med meget mørke farver på terrasser, men når solen har stået og bagt et par timer på en sort terrasse – hvad enten den er af sten eller træ – så bliver den meget varm at gå på.

Du kan naturligvis stadig male din terrasse sort, hvis det ikke gør dig noget at gå med sko på den, når det er mest varmt.

En anden ting, der er vigtigt at huske, er at grunde, inden du maler din træterrasse. Hvis der først er blevet slidt hul, så kommer der vand ind i træet.

Uden grunding sidder malingen dårligere fast. Derfor slides den hurtigere af og skal vedligeholdes ofte. Du kan overveje at oliere din træterrasse i stedet for at male den.

4. Gode materialer betaler sig

Når du skal anlægge en eller flere terrasser, så lad være med at spare alt for meget på materialerne.

En terrasse skal du måske kigge på hver dag i de næste 20 år, så vælg nogle materialer du synes er flotte, og som kan holde til, at du og din familie bruger den ofte.

Lav det ordentligt fra starten, det giver større boligglæde i mange år.

Hvis du har krybekælder

De fleste huse med krybekælder har sokkelriste, fordi det er afgørende, at krybekælderen kan blive udluftet. Med tiden bliver niveauet ændret, så man nogle steder ser, at sokkelristen, istedet for udluftning, ender med at blive en regnvandsbrønd, hvor vandet løber ned i kælderen.

Derfor er det vigtigt at sikre, at der fra terræn og til sokkelristen er 10 cm. Hvis dette ikke er muligt, så er der flere alternativer.

Tag billeder af dine sokkelriste, og tag en snak med din lokale STARK-forretning, som kan hjælpe dig med en løsning.

Fejl på en terrasse kan altid rettes

Til gengæld er der ingen grund til at være bange for at gå i gang med terrasseprojektet selv – også selvom du risikerer at begå nogle fejl undervejs.

Måske får du gravet for dybt, og så må du bare fylde hullet lidt op igen - eller du lægger stenene skævt og må tage dem op og rette gruset af og lægge stenene igen.

Kast dig ud i det – STARK har ekspertisen til at hjælpe dig hele vejen i projektet.

Få hjælp til dit terrasseprojekt hos STARK

Hos STARK finder du et stort udvalg inden for alt, du skal bruge, til din terrasse. Har du brug for hjælp til at vælge de rigtige materialer til dit projekt, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning.

Vi kender de professionelle, og kan du ikke klare opgaven selv, peger vi dig gerne i retning af en lokal håndværker.

Besøg din lokale STARK, og kom godt i gang med dit projekt.

Kilde: Bolius.dk

Opdateret maj 2022