…

4 typiske terrassefejl

Skal du imponere venner og familie med en selvbygget terrasse, så vær opmærksom på faldgruberne. Når du undgår typiske terrassefejl, får du mere ud af din terrasse. Læs hvordan du bliver klar til at nyde solskinstimerne på din terrasse bedst muligt.

1. Beliggenhed og størrelse
Selvom det kan være fristende med den store terrasse i forlængelse af køkken eller stue, er det værd at huske, at det formentlig er forholdsvis sjældent, at der er rigtig mange til spisning på terrassen. Langt de fleste dage vil det være dig selv eller sammen med de nærmeste familiemedlemmer, der måske har mere lyst til at sidde i en krog og hygge sig. Derfor kan det være en optimal løsning for dig med flere mindre terrasser rundt omkring på grunden. Det kan skabe en helt anden stemning.

Det handler om at se på dine behov. Hvornår har du egentlig tid til at sidde og nyde en kop kaffe eller læse i en bog på din terrasse? Er det om morgenen eller aftenen? Og så vælge terrassens beliggenhed ud fra, hvor der er mest læ og sol på det tidspunkt.

2. Ustabilt underlag
Det er den fejl langt de fleste laver, når de skal bygge en terrasse. Et stabilt underlag får du, hvis du bruger de rigtige materialer og doserer dem rigtigt – og får stampet underlaget godt. Det går ikke at springe over og spare på omkostninger til leje af maskiner eller udgifter til stabilgrus.

En gyngende eller ujævn træ- eller stenterrasse er et irritationsmoment i sig selv. Der er også risiko for, at der opstår store huller omkring skruerne, hvis terrassebrædderne bevæger sig, mens skruen sidder godt fast i den underliggende konstruktion.

3. Farve og vedligeholdelse
Det er blevet moderne med meget mørke farver på terrasser, men når solen har stået og bagt et par timer på en sort terrasse – hvad enten den er af sten eller træ – så bliver den meget varm at gå på. Du kan naturligvis stadig male din terrasse sort, hvis det ikke gør dig noget at gå med sko på den, når det er mest varmt.

En anden ting, der er vigtigt at huske er, at grunde inden du maler din træterrasse. Hvis der først er blevet slidt hul, så kommer der vand ind i træet. Uden grunding sidder malingen dårligere fast. Derfor slides den hurtigere af, og skal vedligeholdes ofte. Du kan overveje at oliere din træterrasse i stedet for at male den.

4. Gode materialer betaler sig
Når du skal anlægge en eller flere terrasser, så lad være med at spare alt for meget på materialerne. En terrasse skal du måske kigge på hver dag i de næste 20 år, så vælg nogle materialer du synes er flotte og som kan holde til, at du og din familie bruger den ofte. Lav det ordentligt fra starten, det giver større boligglæde i mange år.

Hvis du har krybekælder:
De fleste huse med krybekælder har sokkelriste, fordi det er afgørende at krybekælderen kan blive udluftet. Med tiden bliver niveauet ændret, så man nogle steder ser at sokkelristen istedet for udluftning ender med at blive en regnvandsbrønd, hvor vandet løber ned i kælderen.

Derfor er det vigtigt at sikre, at der fra terræn og til sokkelristen er 10 cm. Hvis dette ikke er muligt, så er der flere alternativer. Tag billeder af dine sokkelriste og tag en snak med din locale STARK-forretning, som kan hjælpe dig med en løsning.

Fejl på en terrasse kan altid rettes:
Til gengæld er der ingen grund til at være bange for at gå i gang med terrasseprojektet selv – også selvom du risikerer at begå nogle fejl undervejs. Måske får du gravet for dybt, og så må du bare fylde hullet lidt op igen - eller du lægger stenene skævt og må tage dem op og rette gruset af og lægge stenene igen. Kast dig ud i det – STARK har ekspertisen til at hjælpe dig hele vejen i projektet.

Kilde: Bolius.dk