…

Hvordan fjerner du alger fra dine fliser?

Der er flere måder at slippe af med alger på fliser og udearealer af sten. Brug fugesand, højtryksrenser eller algefjerner, hvis du vil af med alger på dine fliser.

3 måder at fjerne alger på:
  • Slibning: 
    Spred fugesand på ud på fliserne og fej jævnligt med en stiv kost de næste par uger - sandet fungerer som slibepapir. Fliserne renses for alger, du får fyldt fugerne op og hæmmet ukrudtet.

  • Højtryksrens: 
    De fleste sten og belægninger har en porøs overfalde og kan derfor tage alvorlig skade af at blive højtryksspulet. Vandstrålen er så hård, at det øverste lag i belægningen fjernes, og stenen derfor bliver mere ru og 'åben' - og det kan give frostsprængninger og større overflade til algevækst. Hvis du alligevel vil benytte denne fremgangsmåde, må sprøjtevinklen ikke være for stejl, max 30 grader, i forhold til fliserne, så du ikke spuler fugesandet mellem fliserne væk.

  • Algefjerner:
    Påfør en miljøgodkendt algefjerner. Der findes flere produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke og kan så enten vaskes af eller bliver selv skyllet væk af regnen. Få råd i din lokale STARK om den bedste algefjerner til din belægning.