…

Ny carport gør hverdagen nemmere

Når man bygger til, er det vigtigt at have sans og respekt for det eksisterende. Så da Jan Nielsen og hans kone besluttede sig for at bygge ny carport, sætte nyt træværk på hovedhuset og renovere en gammel garage, var de bevidste om at få det hele til at harmonere. Efter renovering af garage og hus samt opførelse af ny carport er de stolte af at have skabt mere plads og et sammenhængende udtryk for hele huset.

Fornyelse og forbedringer i hverdagen
Jan Nielsen og hans kone kastede sig ud i byggeprojekterne, fordi de lige havde købt huset og kunne se mulighederne for at forbedre det. De ønskede blandt andet at få en carport tættere på huset, fordi den gamle garage i deres øjne lå for langt væk.

”Det gør hverdagen lidt nemmere, når parkering af bilen ligger i tilknytning til huset. Endvidere havde vi et ønske om at renovere den gamle garage og bruge den som værksted. Det stod højt på ønskesedlen, at garagen og den nye carport matchede husets nuværende udtryk”, siger Jan Nielsen.
…
…
På eget initiativ
Det var på Jans eget initiativ, at projektet blev skudt i gang.

”Min far er gør-det-selv-mand til fingerspidserne, så jeg er egentlig vokset op med, at man gør tingene selv. Derfor er jeg også meget selvkørende. Men da STARK og en SelvByg-konsulent kom ind i billedet, endte jeg faktisk med et bedre valg af materialer, end dem jeg oprindelig havde tænkt mig. Det er jo super, når det går den vej,” siger Jan Nielsen.

Skitser og godkendelser
Jan Nielsen lavede selv en skitsering af, hvordan carporten skulle se ud. Derefter indhentede han de nødvendige godkendelser og tilladelser fra kommunen og et særligt ejerlav, da der skulle tages højde for nogle skellinjer.

Faglig sparringspartner

STARK fungerede som faglig sparringspartner i forhold til at pege på de mest optimale løsninger, der hvor der skulle tages specielle hensyn. Blandt andet hjalp STARK med beregninger og valg af materialer for at imødekomme de specielle udfordringer ved carporten. Her var der nemlig et frit spænd mellem 2 stolper på 5 meter, og en væg der skulle understøttes, så den kunne modstå vindpres.
…
…
”Jeg kender igennem håndbold en chef i STARK. Så jeg ved, hvad de står for. Men det var nu primært på grund af deres udvalg af materialer og den professionelle sparring med SelvByg-teamet, at valget faldt på STARK. Og så selvfølgelig også på grund af fornuftige priser i forhold til et konkurrerende byggemarked. I STARK har jeg haft en SelvByg-konsulent tilknyttet. Det er noget, jeg gerne vil betale lidt ekstra for”.

Hvad er dit bedste råd til andre med samme planer?
”Brug en SelvByg koordinator. Og benyt jer af hans ekspertise og kompetencer. Jeg fik f.eks. hjælp med at vælge den rette hældning på taget”