STARK har Danmarks største sortiment af FSC®- og PEFC-certificerede varer

FSC® og PEFC er de to største og mest anerkendte certificeringsordninger for træ med fokus på miljøet.

Begge ordninger er globale og dækker skovområder i alle de lande, hvor vi køber træ. FSC står for Forest Stewardship Council og PEFC for Programme for Endorsement of Forest Certification.

Mærkningsordningerne kaldes også sporbarhedscertificeringer, da de sporer træet fra skoven til forbrugeren, og er derfor din garanti for miljøvenligt træ.

Læs mere om, hvorfor certificeret træ gør en forskel. 

Garanti for miljøvenligt skovbrug

FSC- og PEFC-mærkerne er din garanti for, at træet stammer fra miljøvenligt skovbrug. Alle materialer, der indeholder træ eller papir, kan FSC- og PEFC-certificeres. 

"Vores vigtigste opgave er at gøre varer tilgængelige for kunderne. Når vi køber ind, stiller vi en række faste krav og betingelser, men vi vælger som udgangspunkt det miljøvenlige produkt", siger Kristian Fribo, bæredygtighedschef i STARK. 

Certificerede varer til dig 

Ved at vælge certificeret træ er du derudover med til at sikre:

  • Gode vilkår for skovmedarbejderne ved at sikre fair løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr
  • Vi sikrer også, at lokalsamfundene omkring skovene har glæde af certificerede skove, da ordningerne giver tilskud til eksempelvis skoler og vandforsyning
  • Derudover sikrer certificerede skove også levesteder for skovens planter og dyr – og bidrager derfor til bedre biodiversitet

STARK oplever generelt et stærkt stigende behov og ønske om flere miljørigtige varer fra vores kunder. 

Og vi ønsker at støtte denne udvikling i alle led af vores forretning, fordi det på så mange måder giver god mening – og fordi vi med certificeret træ sikrer de tropiske skoves eksistens, sporhed på vores varer og at der tages unikke hensyn for at beskytte natur, dyr og mennesker. 

 

Opdateret maj 2022