Brug frasorteret træ i dit byggeri

I samarbejde med vores leverandører kan vi tilbyde frasorteret træ til dit byggeri. Det kan f.eks. være til større certificerede byggeprojekter eller til mindre private projekter. Træet kommer fra vores to leverandører, som grundet meget høje kvalitetskrav, er nødt til at kassere en stor mængde træ. Læs mere om, hvorfor træet er frasorteret nederst på siden her.

Hvorfor frasorteret træ?

Der er flere grunde til at frasorteret træ er en god forretning for dig. Grundet efterspørgsel på træ, er priserne steget 20-30 %, og den stigning forventes at fortsætte. Med frasorteret træ kan du købe billigere kvalitetstræ til dit byggeprojekt. Derudover ville frasorteret træ være endt som affaldstræ og brændt, hvis ikke det blev brugt i byggeriet. Du er derfor med til at redde træ fra forbrænding og dermed spare udledning af CO2.

Få dokumentation til dit byggeri

Når du køber frasorteret træ, kan du få et certifikat på, at du har brugt frasorteret træ i dit byggeri. Det kan du bruge som dokumentation ved certificerede byggerier.

Kontakt os for at høre om dine muligheder

Hvis du gerne vil høre mere om dine muligheder for at bruge frasorteret træ i dit byggeprojekt, kan du kontakte en af vores bæredygtighedsambassadører i forretninger over hele landet. Find en ambassadører nær dig her.

Superwood siger om deres frasorterede træ:

”Træet er frasorteret fra vores produktion i Danmark. Dette skyldes, at træet ikke opfylder vores strenge kvalitetskrav til Verdens Bedste Bræt. Derfor yder vi heller ikke reklamationsret på træet.
Alternativt ville produktet blive brugt til afbrænding i produktion til energi og dermed udlede CO2 i atmosfæren. Testresultater fra en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut indikerer, at gennemimprægneret gran til lodret facadebeklædning fra Superwood vil holde mindst 30 år i tempereret klima som Danmark, hvis træet ikke er i jordkontakt. Ubeskyttet gran har til sammenligning en levetid ved samme påvirkning på 5-10 år. Vores imprægnering består af organiske svampedræbende midler og inkluderer hverken tungmetaller eller opløsningsmidler. Vi anvender en hundrededel af det træbeskyttelsesmiddel, der anvendes til en almindelig trykimprægnering. Genanvendt CO2 benyttes til selve imprægneringen, og vi undgår derfor at bruge vand, modsat konventionel imprægnering. Ved at benytte Verdens Næstbedste Bræt i byggeri, understøtter du Verdensmål 6: Rent vand og sanitet, 12: Ansvarligt forbrug og produktion og 15: Livet på land.”

Keflico siger om deres frasorterede træ:

”PEFC®-certificeret Thermo-D-fyrterrassebrædder i længderne 600-1500 mm, er frasorteret grundet længdespecifikationen. De korte længder indgår ikke i vanlig kommerciel handel og frasorteres udelukkende på baggrund af dette – ikke på grund af kvaliteten i træet. Alternativt ville produktet blive brugt til afbrænding i produktion til energi (CO2-udledning). Kvaliteten i træet sorteres efter en Prima-/Kvinta-kvalitet. Thermo-D fyr indikeres i varighedsklasse 2 i henhold til EN 350:2016. Monteret vandret som terrasse må den forventes en funktionstid på 15 år, såfremt terrassen er monteret korrekt. Thermo- behandlingen foregår udelukkende i en lukket proces, hvor der kun tilsættes fugt/vand og varme. Ingen anden tilsætning af kemi o.lign. i processen, gør Thermo-D Fyr til et godt valg af træsort som terrasse.”

 

Maj 2022