GENBRO af genbrugstræ

Vores GENBRO’er er primært lavet af genbrugstræ gennem sociale projekter. 

Træet er indsamlet gennem projektet GENTRÆ. Her afhenter STARK træ fra byggepladser, renser det og genbruger det. I stedet for at træet bliver sendt til forbrænding.

Det sparer en masse CO2, at byggepladstræ som køreplader og midlertidig afdækning, bliver genbrugt på flere byggepladser. Eller at det bliver brugt til projekter som GENBRO.

Det sociale aspekt

Der er også fokus på det sociale aspekt i GENBRO. Broerne bliver lavet i samarbejde med Comeback, der er en virksomhed, som er specialiseret i at hjælpe marginaliserede unge mænd i alderen 16-35 år til at tage ansvar for egen udvikling. 

”Her i Comeback er vi i fuld gang og er aktuelt ved at producere de sidste 100 af de i alt 200 gangbroer til Glostrup. I løbet af næste uge regner vi med at være i mål med dem. Drengene er glade for arbejdet, og vi får løbende flere drenge, som gerne vil være en del af produktionen og fællesskabet i Woodshop. Det er meget positivt, når man tænker på, at ingen tidligere rigtig har kunnet få dem til at deltage i noget som helst. Det peger den rigtige vej, både for drengene og vores satsning på WoodShop", fortæller Kåre Sand Isager fra Comeback.

Point i DGNB-byggeri

GENBRO kan desuden hjælpe dig med at opnå point i f.eks. DGNB-byggerier under punktet ”ENV1.3 Ansvarsbevidst ressourcevinding”. Fordelene for dig er altså, at det er bedre for miljøet at genbruge, og det er en god historie, I kan fortælle.

Prisen er 500 kr., men du får krediteret 100 kr., når du er færdig med at bruge broen, og vi afhenter den. De færdiglavede GENBRO'er ligger på lager i STARK Glostrup, samt i flere forretninger i Midtjylland.

Vil du høre mere om projektet, kan du kontakte en bæredygtighedsambassadør i en STARK-forretning nær dig. 

 

Maj 2022