STARK sikrer sporbarheden af miljøvenligt træ

Når du besøger din lokale STARK kan du være sikker på, at vores medarbejdere har den fornødne viden om miljøvenligt træ til dit projekt.

Hvert år gennemfører STARKs medarbejdere over onlinekurser, der sikrer, at de ved, hvordan de skal håndtere PEFC- og FSC®-certificerede produkter. Certificeret træ er din garanti for, at skoven er forvaltet ansvarligt. Læs mere om FSC-certificeringen her. 

"Uddannelsen af kædens medarbejdere skal sikre, at de kan kontrollere, at STARK blandt andet lever op til sin politik om kun at handle med 100% certificeret tropisk træ", siger Kristian Fribo, der er bæredygtighedsansvarlig i STARK.

Certificeret tropisk træ-politik

Siden 2016 har det været STARKs politik kun at købe og forhandle certificeret tropisk træ til kædens trælaster i Danmark og Grønland. Alt tropisk træ i STARK kan dermed spores tilbage til den skov, hvor det er fældet. 

 "Da vi vedtog vores 100% certificeret tropisk træ-politik, var der meget uklarhed på markedet omkring træets oprindelse og usikkerhed omkring de dokumenter, der den gang fulgte træet. Vi så samtidig en kraftig afskovning og et stort pres på Amazonas og de omkringliggende stater i forhold til at vælte junglen for at lægge naturskovene om til landbrug og soja-produktion. En konvertering, som vi ikke ønskede at tage del i. Så gennem vores handel med certificeret tropisk træ er vi med til at sikre bevarelse af skoven", siger Kristian Fribo.

Læs mere om, hvorfor certificeret træ gør en forskel for vores verden her. 

Tryghed for dig, når du handler træ hos os

Hos STARK ønsker vi, at så stor en del som mulig af vores produkter, som indeholder træfibre eksempelvis pladeprodukter, skåret træ, isolering eller lignende, skal være sporbarhedscertificeret.

For dig som kunde giver det en tryghed, at når du handler i STARK. Skal der skaffes varer hjem, ved alle vores medarbejdere, hvordan de sikrer, at du får de korrekte certificerede varer med den nødvendige dokumentation.

Dokumentationen er nødvendig i et certificeret byggeri som eksempelvis DGNB, Svanemærket eller for at opfylde de nye klimakrav fra 2023. 

Opdateret november 2023