Levering i dit område
Vælg postnr: {{postalCode}}
Lagerstatus i din forretning
{{favoriteStoreName}} {{favoriteStoresNames}} Vælg forretning

FOKUS PÅ TRÆ I BYGGERIET

GENTRÆ redder træ fra flammerne
Hvert år brænder vi i Danmark 50.000 ton midlertidig træ fra byggepladser. Træ, der sagtens kan genbruges. Følg projektet her.
GENTRÆ
Certificeret træ gør en forskel
Når du skal bygge en terrasse, lægge nyt gulv eller bygge en facade, sikrer certificeret træ, at skoven drives ansvarligt.
certificeret-tropisk-trae
Brug frasorteret træ i dit byggeri
Træet kommer fra vores to leverandører, som grundet meget høje kvalitetskrav, er nødt til at kassere en stor mængde træ. Læs mere her.
frasorteret-trae

Bliv klædt på til at vælge det bedste træ

Træ bliver en større og større del af byggeriet, og med øget fokus på miljøvenlige materialer vil den udvikling sikkert fortsætte.

Men træ er ikke bare træ. Vi skal sørge for, at skoven bliver drevet på en miljøvenlig måde, og vi skal sørge for at genbruge så meget træ som muligt - i stedet for at det går op i røg.

Bliv klogere på, hvad du kan gøre, og om hvor du finder certificerede træ til dit byggeri.   

4 gode råd, når du skal vælge dit træ 

  • Vælg træ, der er PEFC- eller FSC®-certificeret.
  • Overvej, om du har brug for helt nyt træ, eller om du kan bruge genbrugstræ, f.eks. til midlertidig afdækning eller køreplader. 
  • Vurdér, om frasorteret træ kunne være en mulighed til dit byggeri.
  • Undersøg, om træet kan genbruges eller genanvendes, når du er færdig med at bruge det. 

Her finder du certificeret træ

Find træ, der er PEFC-certificeret her.

Find træ, der er FSC-certificeret her.

Her finder du: 

Genbrug af byggepladstræ med GENTRÆ

Træ har et enormt potentiale. Derfor skal vi sørge for, at vi bruger vores træ igen og igen i stedet for at brænde det af. Derfor har vi startet projektet GENTRÆ, hvor vi vil redde noget af de 50.000 ton træ fra byggepladser i Danmark, der hvert år bliver brændt. 

Det har vi f.eks. gjort for DGNB-byggeriet på Kay Fiskers Plads i Ørestaden og i forbindelse med et renoveringsprojekt hos DTU

Når vi har indsamlet det midlertidige byggepladstræ (f.eks. køreplader og afdækning), renser vi det, og sælger det igen i vores forretninger. Hvis træet ikke kan sælges, bliver det i stedet brugt i forskellige projekter. Se et udvalg af GENTRÆ-projekterne her. 

Fokus på certificeret træ i 15 år

Træ har et stort fokus hos os. Det har det været i mange år. Faktisk er over 15 år siden, i 2007, at alle STARK-forretninger blev PEFC-certificeret. Og to år efter blev alle vores forretninger også FSC-certificeret

Få vejledning til dit miljøvenlige træprojekt

Skal du i gang med at bygge med træ, så spørg os til råd hos STARK. Du kan tage fat i én af vores bæredygtighedsambassadører, som du finder i vores forretninger over hele landet. Find en ambassadør nær dig her.