Terrasse i hårdttræ

Når du vælger hårdttræ til din terrasse, bliver resultatet ekstra flot og holder i årtier. STARK guider dig til valg af det rigtige træ til terrassen.

Hårdttræ er hårdere end nåletræ og har et højt naturligt olieindhold. Derfor er hårdttræ meget holdbart og modstandsdygtigt over for insekter, fugt og svampeangreb. Terrassebrædder i hårdttræ fra STARK er klassificeret som klasse 2 eller bedre i henhold til holdbarhedsstandarden EN350-2. Så er du sikker på, at brædderne er vanskeligt nedbrydelige i det nordiske klima.

Vælg den rigtige træsort

Når du udfører en terrasse i hårdttræ, skal du overveje, hvilken træsort der passer bedst. Ofte er farvevalg afgørende for valget, men uanset hvilken træsort du vælger, giver brædderne mulighed for spændende farvespil. Vær opmærksom på, at alt træ bliver gråt med tiden – også hårdttræ. Ønsker du at bevare den oprindelige glød i træet, anbefaler vi, at du behandler terrassen med en pigmenteret hårdttræsolie.

Terrassens underkonstruktion skal være stærk nok til at understøtte brædder i hårdttræ. Du får det stærkeste resultat med strøer i hårdttræ. Vælger du i stedet strøer i trykimprægneret træ, skal du være ekstra opmærksom på at sikre, at terrassebrædderne er monteret korrekt, da der kan være risiko for, at brædderne trækker skruerne op, når de giver sig på grund af vind og vejr.

Se også Sådan bygger du en træterrasse

{{product.Name}}
Medlemspris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Pris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Tilbud
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Normalpris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Din pris ekskl. moms
Pris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
{{FormatQuantityLabel('{0} {1} for', product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, getUnit(product))}} {{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
{{FormatQuantitySavingLabel('Spar {0}',product.GrossPrice.StandardPriceInVat, product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
Din pris
Pris
Pris skjult
Listepris ekskl. moms
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.StandardPriceExVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
Se mere

Jatoba

Jatoba har en fin og smuk struktur og varierer fra rød til brun i farven. Træsorten stammer fra Sydamerika og giver, trods det blide udtryk, en særdeles hård og langtidsholdbar træterrasse, som du har glæde af i mange år.

Cumaru

Cumaru er en smuk rødbrun og slidstærk træsort fra Brasilien med nuancer fra rød til let gullig brun. Den smukke og varierende struktur i træet skaber et spændende, varmt og livligt udtryk for din terrasse. Modvækst vil forekomme i denne træsort, men i langt de fleste tilfælde kan en let pudsning afhjælpe dette. 

Ipé

Ipé er en eksklusiv træsort, der er særdeles slidstærk og stabil. Farven changerer bredt i flotte mørkebrune toner, til tider med et let grønligt skær med fine strukturer. Træsortens høje densitet og naturlige imprægnering mod råd/svamp og insektangreb gør den yderst anvendelig til udendørs formål.

Guariuba

Guariuba fra Brasilien har en lys gul til gul-brun farve, som med tiden ændrer sig til en nøddebrun farve. Træsorten er holdbar og velegnet til terrassegulv. Guariubaens naturlige imprægnering mod råd/svamp og insektangreb gør den velegnet til udendørs formål.

Thermo Fyr

Varmebehandlet fyrretræ fra Norden har en gennemgående smuk og brun glød, der minder om de eksotiske hårdttræssorter. Under varmebehandlingen forsvinder harpiks, terpentin og formaldehyd ud af træet, der bliver mere modstandsdygtigt og giver træet en lang naturlig levetid og en unik formstabilitet stort set på højde med egenskaberne fra hårttræ.

Vedligeholdelse

Vi anbefaler, at du vedligeholder din terrasse med en træolie minimum én gang om året, så træets naturlige egenskaber bedst muligt fremhæves og bevares.

Certificeret træ

Hos STARK får du træ, som er FSC- og PEFC-certificeret. Spørg i din lokale STARK, hvis du vil vide mere om certificeret træ.

Kig forbi din lokale STARK

Har du brug for hjælp til at vælge terrassebrædder, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning. Vi kender de professionelle, og kan du ikke klare opgaven selv, peger vi dig gerne i retning af en lokal håndværker.

Besøg os i din lokale STARK, og kom godt i gang med dit projekt.


Kilde: Keflico

Juni 2020