Terrasse i hårdttræ

Når du vælger hårdttræ til den nye terrasse, får du et flot resultat, der holder i mange år. STARK guider dig i valget af det rette træ. 

Hårdttræ er hårdere end nåletræ og har et højt naturligt olieindhold. Derfor er hårdttræ meget holdbart og modstandsdygtigt over for insekter, fugt og svampeangreb. Terrassebrædder i hårdttræ fra STARK er klassificeret som klasse 2 eller bedre i henhold til holdbarhedsstandarden EN350-2. Så er du sikker på, at brædderne er vanskeligt nedbrydelige i det nordiske klima.

Vælg den rigtige træsort

Vælg den rigtige træsort med øje for farvevalg og spændende farvespil. Husk, at alt træ gråner over tid, inklusive hårdttræ. For at bevare træets oprindelige glød anbefales pigmenteret hårdttræsolie.

Terrassens underkonstruktion skal være stærk nok til at bære hårdttræsbrædder. Du får det stærkeste resultat med strøer i hårdttræ. Ved brug af trykimprægneret træ til underkonstruktionen, bør du sørge for korrekt montering for at undgå at brædderne trækker skruerne op pga. vejrpåvirkning.

Se også Sådan bygger du en træterrasse

{{product.Name}}
Medlemspris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Pris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Tilbud
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Normalpris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Din pris ekskl. moms
Pris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
{{FormatQuantityLabel('{0} {1} for', product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, getUnit(product))}} {{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
{{FormatQuantitySavingLabel('Spar {0}',product.GrossPrice.StandardPriceInVat, product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
Din pris
Pris
Pris skjult
Listepris ekskl. moms
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.StandardPriceExVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
Se mere

Jatoba

Jatoba har en fin og smuk struktur og varierer fra rød til brun i farven. Træsorten stammer fra Sydamerika og giver, trods det blide udtryk, en særdeles hård og langtidsholdbar træterrasse, som du har glæde af i mange år.

Ipé

Ipé er en eksklusiv træsort, der er særdeles slidstærk og stabil. Farven changerer bredt i flotte mørkebrune toner, til tider med et let grønligt skær med fine strukturer. Træsortens høje densitet og naturlige imprægnering mod råd/svamp og insektangreb gør den yderst anvendelig til udendørs formål.

Guariuba

Guariuba fra Brasilien har en lys gul til gul-brun farve, som med tiden ændrer sig til en nøddebrun farve. Træsorten er holdbar og velegnet til terrassegulv. Guariubaens naturlige imprægnering mod råd/svamp og insektangreb gør den velegnet til udendørs formål.

Cumaru

Cumaru er en smuk rødbrun og slidstærk træsort fra Brasilien med nuancer fra rød til let gullig brun. Den smukke og varierende struktur i træet skaber et spændende, varmt og livligt udtryk for din terrasse. Modvækst vil forekomme i denne træsort, men i langt de fleste tilfælde kan en let pudsning afhjælpe dette. 

Thermofyr

Varmebehandlet fyrretræ fra Norden har en gennemgående smuk og brun glød, der minder om de eksotiske hårdttræssorter. Under varmebehandlingen forsvinder harpiks, terpentin og formaldehyd ud af træet, der bliver mere modstandsdygtigt og giver træet en lang naturlig levetid og en unik formstabilitet stort set på højde med egenskaberne fra hårdttræ.

Husk vedligeholdelse

Vi anbefaler, at man vedligeholder terrassen med en træolie minimum én gang om året, så træets naturlige egenskaber bedst muligt fremhæves og bevares.

Køb certificeret træ i STARK

Hos STARK får du træ, som er FSC- og PEFC-certificeret. Spørg i din lokale STARK, hvis du vil vide mere om certificeret træ.

Har du brug for hjælp til at vælge terrassebrædder, står vi klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning. Kig forbi STARK, og kom godt i gang med projektet.


Kilde: Keflico

Opdateret marts 2024