Husk at vedligeholde terrassen

Vedligeholdelse: Glade kunder om fem år begynder med god rådgivning

God rådgivning og forventningsafstemning er afgørende for, at dine kunder træffer de rigtige valg fra start, uanset om det er træ til terrasse eller facade. En ting er dog sikkert: Træ er et levende materiale, som vil ændre karakter, som det ældes, behandles og benyttes. Det er en af de ting, der gør træet til et unikt materiale.

Følg anbefalingerne fra Keflico, så du sikrer dig glade kunder - også om 5 år. 

Træ er et levende materiale

Træet vil patinere i flotte grålige nuancer udendørs uanset træsorten, og hvad træet har kostet. Patineringen betyder, at de fleste træsorter med tiden kommer til at ligne hinanden, hvis de ikke behandles. Den særlige glød og struktur i træet kan opretholdes ved at pleje terrassen med plejeprodukter såsom træterrasseolier og renseprodukter. 

 
Træterrasse i ipé

Den nye træterrasse

Følg Keflicos anvisninger for at sikre korrekt anvendelse og montering. Keflico anbefaler endetræsforsegler, inden terrassen eller facaden etableres. Desuden bør en ny træterrasse behandles med olie ganske kort efter montering. Sådan beskytter man træet og minimerer risikoen for mørke, fastgroede overfladebelægninger. Efterfølgende anbefaler vi at vedligeholde terrassen med olie minimum én gang om året. Derudover giver olieringen også et frisk pust til terrassen. Heldigvis kan terrassen godt tåle regn, rusk og snavs – men snavs og eventuelle belægninger kan den ikke selv fjerne. Rengør især, når der viser sig snavs og naturlige belægninger på træet, efter vind, vejr og luftens partikler har gjort terrassen beskidt.

Se Montagevejledning hårdttræsterrasse fra Keflico her

Læs også Sådan bliver træterrassen flot igen

Den nye træfacade

Som med terrassen vil træ på facaden også ændre karakter, som eksempelvis at patinere over i smukke grå farver. Hvis man vælger at lade træet stå ubehandlet, vil man hurtigere opnå en smuk sølvgrå patina som følge af vind og vejr. Denne proces kan træde forholdsvis hurtigere i kraft afhængigt af projektets placering. En sydvendt facade vil være mere udsat for solens påvirkning på træet hvilket vil fremme patineringsprocessen. Om man kan lide det patinerede udtryk, er en smagssag og afhænger i høj grad af det enkelte byggeprojekt, det omkringliggende miljø og sammenhængen med de andre byggematerialer. Der er også gode muligheder for at fremme træets naturlige glød ved et løbende vedligehold af træet.  

Spørg i STARK

Kig forbi STARK og få hjælp til, hvilken behandling man kan give terrasser og facader - vi har alt, hvad man skal bruge for korrekt vedligeholdelse af træ, så træet forbliver flot.  

Se et udvalg af plejeprodukter til terrassen her

 

Kilde: Keflico 2024

 

{{product.Name}}
Medlemspris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Pris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Tilbud
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Normalpris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Din pris ekskl. moms
Pris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
{{FormatQuantityLabel('{0} {1} for', product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, getUnit(product))}} {{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
{{FormatQuantitySavingLabel('Spar {0}',product.GrossPrice.StandardPriceInVat, product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
Din pris
Pris
Pris skjult
Listepris ekskl. moms
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.StandardPriceExVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
Se mere