Se, hvor meget du kan spare ved at skifte vinduer

Cirka 30 procent af varmetabet i et rum sker gennem vinduerne, og i mange tilfælde kan det godt betale sig med en vinduesudskiftning. For at se, hvor meget det kan betale sig i kroner og øre, har Outline Vinduer udviklet en energiberegner, hvor kan tjekke besparelserne på et hus.

Mulighed for stor besparelse

- Vores energiberegner gør det nemt at se, hvor meget man kan spare ved at udskifte sine gamle vinduer til nye, energivenlige vinduer. Man skal bare indtaste de eksisterende vinduers alder, boligareal og opvarmningstype, siger salgschef i Outline Vinduer, Claus Petersen Koch. 

- Ifølge vores beregner er det eksempelvis muligt for et parcelhus fra mellem 60’erne og 70’erne på 150 kvadratmeter, der benytter el som opvarmningsløsning, at spare cirka 15.000 kroner årligt, hvis man skifter sine gamle vinduer. Så her vil vinduerne allerede have tjent sig hjem i løbet af fire til fem år, hvis man køber nye vinduer og døre til hele huset. Tilsvarende kan et parcelhus opvarmet med olie spare cirka 11.000 kroner om året, mens et parcelhus opvarmet med gas kan spare cirka 8.600 kroner.

Kig på isoleringsevnen

Ønsker man at investere i nye vinduer til boligen skal man kigge vinduernes U-værdi, som siger noget om isoleringsevnen og hvor meget varme, der trænger ud gennem vinduet. Jo lavere U-værdi, jo mindre varmetab og dermed lavere varmeregning. Her har Outlines træ/alu Daylight-vindue eksempelvis en U-værdi på kun 0,68 W/m²K, hvilket er blandt de bedste energimæssigt på markedet.

Læs mere om vinduer fra Outline her.

Spørg i STARK

Spørg i din lokale STARK, hvis du vil have gode råd om hvilke vinduer, der passer til dit projekt. Vi hjælper selvfølgelig også med bestillingen.