Spar på varmen med energivinduer

Med et energivindue fra Rationel får man energioptimering af hele vinduet – ikke bare ruden. Alle vinduer fra Rationel er energivinduer med en særlig konstruktion, der sikrer optimal isoleringsevne og energibesparelse. 

Fordelene ved energivinduer

Energivinduer er en god investering, uanset om boligejeren skal skifte vinduer i en eksisterende bolig, eller man skal bygge nyt. Med et lavenergivindue opnår man blandt andet opnå disse fordele:

  • Stor varmebesparelse
  • Optimal isoleringsevne
  • Mindre kuldestråling og kondens
  • Sundere indeklima
  • Mindre energispild skåner miljøet

Skærpede energikrav til vinduer og døre

Pr. 1. februar 2021 skærpes energikravene til vinduer og døre i bygningsreglementet. Det betyder, at fra den dato skal alle husejere bruge A-mærkede elementer, hvis de bygger nyt, bygger til eller bygger om. Undtaget er sommerhuse og u-opvarmede rum. Her er det stadig tilladt at bruge B-mærkede elementer.

Læs mere om skærpede energikrav her.

Rationels A-mærkede vinduer er forsynet med 3-lags energiruder.  De er ikke bare energineutrale (som er minimumskrav for A-klassen), men energibidragende og har dermed en positiv energibalance (Eref). Det vil sige, at vinduerne lukker mere sollys og varme ind, end de lukker ud.

Fakta

3 lag glas holder på solens varme. Rationels energi-vinduer har en særlig konstruktion, der isolerer optimalt og sparer på energien.

  • RATIONELS Premium-serie med 3-lags glas har ekstra høj sikkerhed og energimærke A og lever op til de forventede kravene bygningsreglement, BR18 inkl. tillæg.
  • Det inderste lag glas har en tynd og usynlig varmereflekterende metalbelægning, som lader solens stråler passere gennem ruden samtidig med, at det holder ekstra godt på varmen.
  • Luftrummet mellem glaslagene er fyldt med den usynlige og harmløse gasart argon, som nedsætter cirkulationen mellem glaslagene. På den måde overføres rumvarmen langsommere fra det inderste glaslag til det yderste, hvilket også er med til at sikre en bedre isoleringsevne.

Rationels B-mærkede vinduer er forsynet med 2-lags energiruder, som også holder på varmen og nedsætter boligens energiforbrug, men ikke i så høj grad som A-mærkede produkter

Spørg i STARK

Kom ind i STARK og få rådgivning om, hvilken vinduesløsning der er den rigtige til din opgave. Få et uforpligtende tilbud på nye Rationel-døre og -vinduer her.