Træterrasse i jatoba

Vælg certificeret træ og byg mere klimavenligt

Træ er en uendelig ressource, så længe skovdriften er bæredygtig. Træ fra Keflico, som du kan købe i STARK, er certificeret og kommer fra leverandører, der understøtter gode arbejdsforhold, en bæredygtig skovdrift med hensyntagen til klima – og som naturligvis leverer træ af høj kvalitet. 

Er træ klimavenligt byggemateriale?

Byggeriet står for omkring 40 procent af den samlede CO2-udledning globalt. Når du investerer i dit næste byggeprojekt, har du mulighed for at vælge mere klimavenligt. Træ er et af de mest klimavenlige byggematerialer, primært på grund af dets evne til at binde CO2.

STARKs undersøgelse Bæredygtighed i Byggeriet peger på, at danskerne ønsker at tænke mere klimavenligt, når de bygger. Det gælder sikkert også mange af dine kunder. Et godt sted at starte er de byggematerialer, der bruges, og hvordan man kan udnytte materialerne mere optimalt. 

Læs mere om klimavenligt byggeri her.

 

Terrasse i jatoba
Terrasse i 100% FSC-certificeret jatoba-træ
Villa med facadelister i thermofyr
Facade i 70% PEFC-certificeret thermofyr

Vælg certificeret træ

Når du bygger, skal du prioritere materialer med gode egenskaber, der matcher projektets behov og respekterer natur og klima. Certificeret træ er et ideelt valg - smukt og samtidig et af de mest klimavenlige byggematerialer. Træet binder som nævnt kulstof gennem sin levetid og kan anvendes til alt fra terrasser til møbler. 

Sørg altid for at bruge certificeret træ, såsom FSC og PEFC, der garanterer bæredygtig skovdrift. Når du sikrer, at du bruger certificeret træ, bidrager du til at bevare skove, CO2-binding og biodiversitet, mens det støtter mennesker og miljø.

Læs også Miljømærker og certificeringer og STARK har Danmarks største sortiment af FSC®- og PEFC-certificerede varer.

Se, hvordan du vælger materialer efter klimaaftryk - læs om STARK KlimaLog.

Resultater der holder i mange år

Når byggeprojektet så står færdigt, skal det jo også gerne holde i mange år. Bygger du med naturens egne materialer som træ, er du godt begyndt på et resultat, der kan holde de næste mange år. Men træ vil som mange andre materialer blive eksponeret for udefrakommende partikler. Ligesom fliser får flisepest, taget får alger eller ubehandlet metal ruster. Derfor anbefaler vi altid at man både får monteret træet korrekt i henhold til montagevejledningen samt plejer træet i dets levetid. En længere levetid er med til at begrænse brugen af ressourcer.

Læs også Rådgiv dine kunder om vedligeholdelse

Spørg i STARK

I STARK finder du alt, hvad du skal bruge for at komme godt fra start med terrasse- og facadeopgave. Kig forbi, så hjælper vi, og har du brug for sparring i forhold til valg af materialer og mængder, er vi selvfølgelig også klar til at hjælpe. 

 

Kilde: Keflico marts 2024

{{product.Name}}
Medlemspris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Pris
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Tilbud
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Normalpris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Din pris ekskl. moms
Pris
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
{{Price(product)}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
{{FormatQuantityLabel('{0} {1} for', product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, getUnit(product))}} {{FormatedPrice(product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
{{FormatQuantitySavingLabel('Spar {0}',product.GrossPrice.StandardPriceInVat, product.GrossPrice.CampaignQuantityNumber, product.GrossPrice.CampaignPriceInVat)}}
Din pris
Pris
Pris skjult
Listepris ekskl. moms
{{FormatedPrice(product.GrossPrice.StandardPriceExVat * getProductMultiplier(product))}} / {{getUnit(product)}}
Ikke oplyst
Se mere